Linzer habcsók karikák

Finom ropogós karikák amelyek nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról.
recept,recept fotó,főzőcsokoládé,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 100 674 | gramm kcal | |
finomliszt | 500 1735 | gramm kcal | |
főzőcsokoládé | 50 251 | gramm kcal | |
meggy dzsem | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 350 1358 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 280 2056 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 8 29 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 500 gramm • vaj 280 gramm • porcukor 150 gramm • só • dió, darált 100 gramm • vaníliacukor 8 gramm • sütőpor 1 teáskanál • tojássárgája 2 darab • tyúk tojás 1 darab
A vajat kis darabokra vágjuk. Ahogy a vaj megpuhul hozzáadjuk a lisztet, cukrot, csipetnyi sót, őrölt diót, vanília cukrot, sütőport, tojássárgákat és egészt tojást. Kidolgozzuk a tésztát.

2.
A tésztát hagyjuk hideg helyen egy órát pihentetni. A sütőt 180° C melegítsük fel.


4.
A habhoz egy pár csepp citrom levet és átszitált porcukrot adunk. Együtt keményre verjük.

5.
A tésztát 3 mm vastagra vágjuk. Karikákat szaggatunk ki.

6.
Cukrász zsákba rakjuk a habot és minden karikára nyomunk belőle.

7.
20 percig 180°C fokon sütjük.



Jó étvágyat!