Linzer kávés szelet
Linzertésztából készített Karácsonyi finomság.
recept,recept fotó,fekete kávé- instant,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász díszítés - csokoládés | - | ||
fehércsokoládé | - | ||
fekete kávé- instant | 1.5 | teáskanál | |
finomliszt | 250 | gramm | |
kristálycukor | 80 | gramm | |
kukoricakeményítő | 30 | gramm | |
porcukor | 60 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 250 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • porcukor 60 gramm • vaj 125 gramm • tyúk tojás 1 darab
Egy tálba lisztet, cukrot, a felszeletelt vajat és tojást teszünk.
2.
Sima tésztát dolgozunk ki, amelyet fóliába csomagolunk és egy órára a hűtőbe helyezzük pihenni.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • kristálycukor 80 gramm • kukoricakeményítő 30 gramm • fekete kávé- instant 1.5 teáskanál
A tejben elkeverjük a cukrot, kukorica keményítőt és a kávét. Állandó keverés mellett felforraljuk...
4.
...majd sűrűsödésig főzzük. Lehűtjük.
5.
vaj 125 gramm
Mélyebb tálba beletesszük a vajat, majd ráöntjük a még meleg pudingot, majd mixer segítségével habosítjuk. Amennyiben a krém túlságosan ritka, úgy betehetjük a hűtőbe, amíg a karikákat meg nem sütjük.
6.
A tésztát kb 0,5 cm vastagra nyújtjuk majd 4 cm átmérőjű karikákat vágunk belőle.
7.
Kés segítségével átrakjuk a karikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180°C-on kb. 8 percig sütjük.
8.
A lehűlt karikákat megkenjük vastagabb réteg krémmel, majd összeragasztjuk.
9.
fehércsokoládé • cukrász díszítés - csokoládés
A kész süteményt díszítjük, majd hűvös helyen állni hagyjuk. Két-három nap múlva ideális a fogyasztásra. Hűvös helyen tárolandó.
Jó étvágyat!