RECEPTEK

Linzer kávés szelet

Linzer kávés szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Linzertésztából készített Karácsonyi finomság.

recept,recept fotó,fekete kávé- instant,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

35

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász díszítés - csokoládés-
fehércsokoládé-
fekete kávé- instant1.5teáskanál
finomliszt250gramm
kristálycukor80gramm
kukoricakeményítő30gramm
porcukor60gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%200milliliter
tyúk tojás1darab
vaj250gramm

 

Recept

1. 

finomliszt 250 gramm  porcukor 60 gramm  vaj 125 gramm  tyúk tojás 1 darab

Egy tálba lisztet, cukrot, a felszeletelt vajat és tojást teszünk.

Egy tálba lisztet, cukrot, a felszeletelt vajat...

2. 

Sima tésztát dolgozunk ki, amelyet fóliába csomagolunk és egy órára a hűtőbe helyezzük pihenni.

Sima tésztát dolgozunk ki, amelyet fóliába...

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  kristálycukor 80 gramm  kukoricakeményítő 30 gramm  fekete kávé- instant 1.5 teáskanál

A tejben elkeverjük a cukrot, kukorica keményítőt és a kávét. Állandó keverés mellett felforraljuk...

A tejben elkeverjük a cukrot, kukorica...

4. 

...majd sűrűsödésig főzzük. Lehűtjük.

...majd sűrűsödésig főzzük. Lehűtjük....

5. 

vaj 125 gramm

Mélyebb tálba beletesszük a vajat, majd ráöntjük a még meleg pudingot, majd mixer segítségével habosítjuk. Amennyiben a krém túlságosan ritka, úgy betehetjük a hűtőbe, amíg a karikákat meg nem sütjük.

Mélyebb tálba beletesszük a vajat, majd...

6. 

A tésztát kb 0,5 cm vastagra nyújtjuk majd 4 cm átmérőjű karikákat vágunk belőle.

A tésztát kb 0,5 cm vastagra nyújtjuk majd 4 cm...

7. 

Kés segítségével átrakjuk a karikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180°C-on kb. 8 percig sütjük.

Kés segítségével átrakjuk a karikákat egy...

8. 

A lehűlt karikákat megkenjük vastagabb réteg krémmel, majd összeragasztjuk.

A lehűlt karikákat megkenjük vastagabb réteg...

9. 

fehércsokoládé  cukrász díszítés - csokoládés

A kész süteményt díszítjük, majd hűvös helyen állni hagyjuk. Két-három nap múlva ideális a fogyasztásra. Hűvös helyen tárolandó.

A kész süteményt díszítjük, majd hűvös...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés