Londoni rudacskák

Nagymamáink kedvelt diós rudacskái.
recept,recept fotó,ribizli dzsem,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 125 843 | gramm kcal | |
finomliszt | 160 556 | gramm kcal | |
porcukor | 170 660 | gramm kcal | |
ribizli dzsem | 125 288 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
vaj | 90 661 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 160 gramm • porcukor 45 gramm • vaj 90 gramm • tojássárgája 3 darab
A lisztet cukorral keverjük, hozzáadjuk a felszeletelt vajat, tojássárgáját és kidolgozzuk a tésztát.

2.
A tésztát egy sütőlapra (20x30cm) egyenletesen szétkenjük. Előmelegített sütőben kb 180°C-on 15 percig elősütjük.





7.
A diós habot rákenjük a lekvárra.

8.
20 percig 160°C fokon sütjük.

9.
Majd a kalácsot egy éjszakára hideg helyen pihentetjük. Majd a sütőlapon hosszában félbevágjuk, és 2 cm széles rudacskákat vágunk belőle.

Jó étvágyat!