RECEPTEK

Lótuszgyökér rántva

Lótuszgyökér rántva

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Lótuszgyökér méghozzá rántva. Nagyon finom, egyszerű exotikus étel vacsorára. "Renkon" néven ismert, és valójában nem a gyökere a Nelumbo Nucifera nevű vízililiomnak, hanem a rizómája, a tápanyag elraktározására szolgáló gyökértörzse. Nagyon sokféleképpen felhasználható zöldségféleség, amit lehet párolni alacsony hőmérsékleten, vagy olajban kisütni, mint a tempurát*. jellemzi.

recept,recept fotó,renkon lótuszgyökér,Húsnélküli ételek,Japán konyha receptjei,Laktózmentes ,Vegán receptek,Gluténmentes

Húsnélküli ételek

Japán konyha receptjei

Főzőcske

Adag

2

Adag tömege

1304 g

Adag energiatartalma

351 kcal

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

cukkini

100

18

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

¼

5

teáskanál

kcal

fokhagyma

2

11

gerezd

kcal

kristálycukor

½

11

teáskanál

kcal

mirin

2

41

evőkanál

kcal

piros paprika

100

29

gramm

kcal

renkon lótuszgyökér

200

148

gramm

kcal

repceolaj

3

405

evőkanál

kcal

szójamártás

1

21

evőkanál

kcal

½

0

teáskanál

kcal

víz

2

0

liter

kcal

víz

50

0

milliliter

kcal

újhagyma

50

16

gramm

kcal

 

Recept

1. 

renkon lótuszgyökér 200 gramm   ½ teáskanál  víz 2 liter

A vastagabb lótuszgyökér szeleteket megpucolva, sós vízben 15 percig főzzük.

A vastagabb lótuszgyökér szeleteket megpucolva,...

2. 

Miután megfőztük leszűrjük és lecsepegtetjük.

Miután megfőztük leszűrjük és...

3. 

repceolaj 3 evőkanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

A lótuszgyökér szeleteket mindkét oldalról megsütjük. Borsozzuk.

A lótuszgyökér szeleteket mindkét oldalról...

4. 

újhagyma 50 gramm  cukkini 100 gramm  piros paprika 100 gramm  fokhagyma 2 gerezd

Felvágjuk a zöldségeket.

Felvágjuk a zöldségeket....

5. 

víz 50 milliliter  mirin 2 evőkanál  szójamártás 1 evőkanál  kristálycukor ½ teáskanál

A zöldséget egy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, ízesítjük és pároljuk, néha keverjük meg.

A zöldséget egy fazékba rakjuk, felöntjük...

6. 

15 perc elteltével a zöldségünk puha lesz és kész a tálaláshoz.

15 perc elteltével a zöldségünk puha lesz és...

7. Tálalás

Rizzsel tálaljuk kis tányérban.

Rizzsel tálaljuk kis tányérban....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés