Mákos-meggyes rétes leveles tésztából készítve

A klasszikus desszert gyors változata finom leveles tésztából.
recept,recept fotó,őrölt mák,meggy,Rétesek
Rétesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
leveles tészta | 500 2000 | gramm kcal | |
meggy | 300 150 | gramm kcal | |
meggylekvár | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 4 156 | evőkanál kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 0.15 72 | liter kcal | |
őrölt mák | 160 866 | gramm kcal |
Recept
1. Töltelék elkészítése
őrölt mák 160 gramm • zsírszegény tej 1,5% 0.15 liter • vaníliacukor 1 darab • porcukor 4 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál
A darált mákot leforrázzuk (leöntjük) forró tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, porcukrot, fahéjat, és átkeverjük.

2.
leveles tészta 500 gramm • meggy 300 gramm • meggylekvár
A leveles tésztát 3-5 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük lekvárral és egyenletesen rátesszük a mákos tölteléket. A töltelékre helyezünk néhány kimagozott meggyet.

3.
A tésztát óvatosan összegöngyöljük.


5.
180 - 200°C előmelegített sütőben 20 percig aranysárgára sütjük.


Jó étvágyat!