Mákos szilvás sütemény
Nagyon finom sütike kávé vagy tea mellé.
recept,recept fotó,Morzsa,őrölt mák,szilva ,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
Morzsa recept | - | ||
darás liszt | 80 | gramm | |
finomliszt | 120 | gramm | |
porcukor | 120 | gramm | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
szilva | 650 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 140 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter | |
őrölt mák | 100 | gramm |
Recept
1.
Morzsa recept • vaj 40 gramm • porcukor 40 gramm • darás liszt 80 gramm
A vajat, cukrot és a lisztet jól összedolgozzuk és így elkészül a morzsa a süti tetejére. Hűtőbe helyezzük.
2.
őrölt mák 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
A mákot tejben megfőzzük és hűlni hagyjuk.
6.
Belekeverjük a mákot.
8.
finomliszt 120 gramm • rétesliszt 100 gramm • sütőpor 1 teáskanál
A mákos tésztához hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet...
9.
...majd óvatosan belekeverjük adagonként a kemény fehérje habot.
10.
A tésztát egyenletesen elosztjuk egy (38 x36 cm) sütőlapra amelyet sütőpapírral béleltünk ki.
11.
Rárakjuk a szilvákat és megszórjuk az elkészített morzsával.
12.
40 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!