Málna szelet
Krémes lágy szelet teli málnával, egyszerűen fenséges az íze. Érdemes megkóstolni :)
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),mirelit málna,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 60 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 20 | gramm | |
mirelit málna | 500 | gramm | |
málna dzsem | 200 | gramm | |
porcukor | 220 | gramm | |
rétesliszt | 150 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 10 | darab | |
vaj | 180 | gramm | |
vaníliarúd | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1.
tojásfehérje 10 darab • porcukor 120 gramm
Tojásfehérjéből kemény habot készítünk, cukrot adunk hozzá.
3.
A tésztát sütőpapírral bélelt sütő lapra öntjük ki.
4.
20 percig 180°C fokon sütjük.
5.
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • finomliszt 60 gramm • kristálycukor 20 gramm
Tejből, lisztből és cukorból sűrű masszát főzzünk.
7.
vaníliarúd 1 darab
Vágjuk hosszában ketté a vaníliát. Kaparjuk ki belőle a vaníliavelőt és rakjuk a masszába. Majd a masszát hűlni hagyjuk...
8.
...és hozzákeverjük a vajhoz.
10.
A tetejére rá rakjuk a vaníliás tölteléket. Hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.
12.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter
A tejszínt felverjük és a tejszínhabot rá rakjuk a tetejére.Egy órára hűtőbe rakjuk és tálalhatjuk.
13.
mirelit málna 500 gramm • málna dzsem 40 gramm
A fagyasztott málnát kiolvasztjuk és lekvárral összeturmixoljuk.
14.
A sütemény szeleteljük és a málnás öntettel díszítjük.
Jó étvágyat!