Málnás fagylalt
Lágy, krémes házilag készített fagylalt. A fagylalt a legfinomabb az elkészítését követő 4-5 óra után. Ha tovább van a fagyasztóban akkor keményebb lesz. Ekkor hagyjuk kicsit felengedni és botmixerrel turmixoljuk ki. És újra lágy finom krémes állaga lesz a fagyinak.
recept,recept fotó,málna,habtejszín (30-33%),Jeges desszertek ,Gluténmentes
Jeges desszertek
Recept
2.
...turmixoljuk.
3.
Leszűrjük...
4.
...és egy szitán keresztól átpasszírozzuk. (Tipp: a málna magvait ajánljuk meghagyni, elég ha egy szitán keresztül átöblítjük hideg vízzel és hagyjuk megszáradni). Ezután ízlés szerint hozzá adhatjuk a reggeli gabona kásához.
6.
...és felverjük. Egy órára a hűtőbe tesszük.
7.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter
Felverjük a tejszínt és a habot a fagylalthoz keverjük. Újra egy órára a hűtőbe helyezzük el.
8.
Ezután újra felverjük...
9.
...és beleöntjük az edénybe amit majd lecsukunk és a fagyasztóládába helyezzünk el 2-3 órára, hogy a fagylalt megfelelően fagyjon meg.
Jó étvágyat!