Mandulás batyu
Ropogós háromszög alakú szárazsütemény mandulás töltelékkel.
recept,recept fotó,finomliszt,vaj,darált mandula,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
darált mandula | 150 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 375 | gramm | |
finomliszt | - | ||
kristálycukor | 180 | gramm | |
porcukor | 2 | teáskanál | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 200 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 375 gramm • kristálycukor 80 gramm • vaj 200 gramm • tojássárgája 3 darab
A lisztet, cukrot, felvágott vajat és a tojássárgáját egy tálba rakjuk és kidolgozzuk a tésztát.
2.
A tésztát fóliába csomagoljuk, majd körülbelül egy órára a hűtőben pihentetjük.
3.
tojásfehérje 2 darab • kristálycukor 100 gramm
A fehérjéből kemény habot készítünk, majd belekeverjük a cukrot...
5.
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk kb 3 mm vastagra és kb. 7 cm átmérőjű karikákat vágunk belőle.
6.
Minden karikára teszünk egy kis mandulás tölteléket. A karika széleit megkenjük felvert tojásfehérjével.
7.
A karikákat elkezdjük behajtogatni batyu formára.
8.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.
9.
15 percig 180°C fokon sütjük.
10.
fahéj, őrölt 1 teáskanál • porcukor 2 teáskanál
A fahéjat összekeverjük cukorral és szitán keresztül megszórjuk a majdnem kihűlt batyukat. Hűvös helyen zárt edényben tároljuk.
Jó étvágyat!