Mandulás mézeskalács
Egy érdekes mézeskalács karácsonyra!
recept,recept fotó,mandula,mandula,vaj,mézeskalács fűszerkeverék,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 | gramm | |
mandula | 200 | gramm | |
méz | 120 | gramm | |
mézeskalács fűszerkeverék | 12 | gramm | |
porcukor | 70 | gramm | |
rum | 1 | evőkanál | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 70 | gramm |
Recept
2.
mandula 80 gramm
A mandulákat vízben megfőzzük, leszűrjük, a bőrét eltávolítjuk. és hosszában felére vágjuk.
4.
finomliszt 300 gramm • porcukor 70 gramm • mézeskalács fűszerkeverék 12 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál
Egy tálban a ledarált mandulát, lisztet, cukrot, szódabikarbónát és mézeskalács fűszert keverünk össze.
6.
Majd az egészet beleöntjük a száraz masszába, és fakanál segítségével összekeverjük.
7.
Az egészet gyúrólapra tesszük, tésztát dolgozunk ki belőle, majd élelmiszer fóliába csomagolva 12 órára hideg helyre helyezzük.
8.
A tésztát átgyúrjuk és 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Különböző formákat vágunk belőle.
9.
tyúk tojás 1 darab
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kivágott formákat és megkenjük felvert tojással.
10.
A mézeskalácsot az elkészített mandulákkal díszítjük.
11.
8 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!