Mandulás mézeskalács

Egy érdekes mézeskalács karácsonyra!
recept,recept fotó,mandula,mandula,vaj,mézeskalács fűszerkeverék,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
mandula | 200 1158 | gramm kcal | |
méz | 120 394 | gramm kcal | |
mézeskalács fűszerkeverék | 12 38 | gramm kcal | |
porcukor | 70 272 | gramm kcal | |
rum | 1 36 | evőkanál kcal | |
szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 70 514 | gramm kcal |
Recept

2.
mandula 80 gramm
A mandulákat vízben megfőzzük, leszűrjük, a bőrét eltávolítjuk. és hosszában felére vágjuk.

4.
finomliszt 300 gramm • porcukor 70 gramm • mézeskalács fűszerkeverék 12 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál
Egy tálban a ledarált mandulát, lisztet, cukrot, szódabikarbónát és mézeskalács fűszert keverünk össze.


6.
Majd az egészet beleöntjük a száraz masszába, és fakanál segítségével összekeverjük.

7.
Az egészet gyúrólapra tesszük, tésztát dolgozunk ki belőle, majd élelmiszer fóliába csomagolva 12 órára hideg helyre helyezzük.

8.
A tésztát átgyúrjuk és 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Különböző formákat vágunk belőle.

9.
tyúk tojás 1 darab
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kivágott formákat és megkenjük felvert tojással.

10.
A mézeskalácsot az elkészített mandulákkal díszítjük.

11.
8 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!