Marcipános karácsonyfák
Ropogós finom kis karácsonyfák, amelyeknek senki sem tud ellenállni. Biztos a kedvencévé válnak.
recept,recept fotó,marcipán,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
marcipán | 200 | gramm | |
porcukor | 450 | gramm | |
rétesliszt | 400 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
ételfesték, zöld | - |
Recept
1. A tészta elkészítése
rétesliszt 400 gramm • vaj 250 gramm • porcukor 150 gramm • só • sütőpor 1 teáskanál • marcipán 200 gramm
A lisztet együtt a vajjal, cukorral, sütőporral és a reszelt marcipánnal összekeverjük. Kidolgozzuk a tésztát, amelyet hagyunk egy órán át a hűvösben állni.
2. Tojásfehérje díszítés
ételfesték, zöld • tojásfehérje 2 darab • porcukor 300 gramm
A tojásfehérjéből habot keverünk, majd fokozatosan cukrot adunk hozzá. A masszához hozzáadunk egy csepp zöld ételfesték gélt vagy ételfesték port.
3. A tészta kinyújtása.
A tésztát lisztel meghintet gyúrólapon kinyújtjuk 5 mm vastagra. Karácsonyfa formákat vágunk ki.
4. Díszítés
A a kis karácsonyfákat sütőpapírral bélelt sütő lapra helyezzük. Mindegyik karácsonyfát körbe díszíthetjük színezet tojás fehérje masszával.Néhány fácskát egészen be boríthatjuk.
5. Sütés
Előre melegített sütőben 180°C hőmérsékleten, cca. 20 percen keresztül sütjük.
Jó étvágyat!