Marcipános kifli
Marcipános kifli, finom és mutatós apró süti az ünnepi asztalra! Adventi időszakban nagy hagyománya van az apró sütiknek,
recept,recept fotó,marcipán,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 | gramm | |
főzőcsokoládé | 50 | gramm | |
mandulaszirom | 20 | gramm | |
marcipán | 100 | gramm | |
porcukor | 40 | gramm | |
só | - | ||
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 120 | gramm |
Recept
1.
vaj 120 gramm • tojássárgája 2 darab • porcukor 40 gramm
A vajat a cukorral habosra keverjük hozzáadjuk a tojássárgákat. Összekeverjük.
3.
finomliszt 250 gramm • só
A végén a tésztához adjuk a lisztet és egy csipetnyi sót. Kidolgozzuk a tésztát és 30 percig hagyjuk a hűtőben pihentetni.
4.
A tésztát kifli formákba töltjük.
5.
10 percig 180°C fokon sütjük.
6.
főzőcsokoládé 50 gramm • mandulaszirom 20 gramm
A kifli végeit belemárthatjuk, gőz felet olvasztott csokiba és megszórhatjuk apróra vágott mandula szirmokkal.
Jó étvágyat!