Marcipános macskaszemek
Karácsonyi csokoládéba mártogatott marcipános sütemény.
recept,recept fotó,marcipán,főzőcsokoládé,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 2 | evőkanál | |
finomliszt | 375 | gramm | |
főzőcsokoládé | 75 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 50 | milliliter | |
marcipán | 150 | gramm | |
mogyoró, darált | 150 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
tejföl (14-18%) | 75 | gramm | |
tojásfehérje | 1 | darab | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 150 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 375 gramm • porcukor 100 gramm • só 1 csipet • tejföl (14-18%) 75 gramm • tyúk tojás 2 darab • vaj 150 gramm
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.
2.
Kidolgozzuk a tésztát majd hűvös helyen legalább egy órán át pihentetjük.
4.
citromlé 2 evőkanál • tojásfehérje 1 darab
Hozzáadjuk a citromlevet, a felvert tojásfehérje 2/3-át, majd az egészet kikeverjük.
6.
A tésztát lisztel meghintett gyúrólapon 45x30 cm méretre nyújtjuk.
7.
A tésztára egyenletesen rákenjük a tölteléket. A tésztát mindkét oldaláról betekerjük a közepe felé.
8.
A közepén megkenjük a felvert fehérje maradékával, majd összeillesszük. A dupla roládot két felé osztjuk (a könnyebb áthelyezés végett) és két órára a hűtőbe helyezzük.
9.
Vékonyabb, kb. 6-7 mm széles szeletekre vágjuk.
10.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
11.
15 percig 190°C fokon sütjük.
12.
habtejszín (30-33%) 50 milliliter • főzőcsokoládé 75 gramm
Elkészítjük a csokoládés masszát tejszínből, amelyet vízfürdőben felmelegítünk és elkeverjük benne a csokoládé darabokat.
13.
A mázba részben belemártjuk...
14.
... és hagyjuk megkeményedni a csokoládét.
Jó étvágyat!