Marha fasírozott sárgarépával
Kiváló, nem zsíros marhafasírozott, sárgarépával töltve. Burgonyapürével vagy a kedvenc főzelékünkkel tálaljuk.
recept,recept fotó,marhalapocka,répa,Marhahús
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
kifli | 3 | darab | |
marhalapocka | 1200 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 4 | evőkanál | |
répa | 2 | darab | |
sertészsír | - | ||
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vöröshagyma | 100 | gramm | |
zsemlemorzsa | - |
Recept
2.
hagyma 100 gramm • tyúk tojás 4 darab • petrezselyem zöldje 4 evőkanál • fokhagyma 3 gerezd • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, tojást, préselt fokhagymát, felaprított petrezselyem zöldjét, sót és borsot.
3.
vöröshagyma 100 gramm
Végül hozzáadjuk a nem túl apróra vágott lila hagymát. Az egészet kézzel jól összekeverjük.
4.
répa 2 darab • zsemlemorzsa
Két nagyobb darab sárgarépát megmosunk és megpucolunk. Egy lapra nagyobb mennyiségű zsemlemorzsát szórunk. A hús masszából egy kb. 40x25cm lapot formálunk, amely közepére helyezzük az elkészített répát.
5.
A sárgarépát belecsomagoljuk a húsba, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában.
6.
A zsemlemorzsás húst beletesszük egy kizsírozott mélyebb sütőlapra, majd lefedve 200°C-on 50 percig sütjük. Ezt követően levesszük a fedőt és további 20 percig sütjük 180°C-on.
Jó étvágyat!