Marha pörkölt
Kiváló recept az eredeti marha pörköltre. Ez a pörkölt kizárólag marhahúsból, hagymából, paprikából és paradicsomból tevődik össze. Nagyon finom és sűrű. Hagyományosan galuskával szokták tálalni, de kiváló hozzá a knédli is.
recept,recept fotó,hagyma,paradicsom,paprika,marhahús nyak, tarja,Marhahús,A magyar konyha receptjei
Marhahús
A magyar konyha receptjei
kategóriak
Marhahús › A magyar konyha receptjei › Szezon - Paradicsom › Szezon - Paprika › Szezon - Hagyma ›
Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | ½ | teáskanál | |
Galuska recept | - | ||
hagyma | 500 | gramm | |
marhahús nyak, tarja | 1 | kilogramm | |
paprika | 2 | darab | |
paradicsom | 4 | darab | |
piros paprika, őrölt | 1.5 | evőkanál | |
sertészsír | 2 | evőkanál | |
só | 1 | evőkanál | |
víz | 400 | milliliter | |
őrölt csípős fűszerpaprika | ½ | teáskanál |
Recept
3.
Hozzáadjuk a hagymát és gyakori kevergetés mellett 25 percig fedő alatt pároljuk, amíg barna nem lesz. A hagymának karamellizálódni kell.
5.
paradicsom 4 darab
Elkészítjük a paradicsomot. Amennyiben friss paradicsomot használunk, leöntjük forró vízzel, állni hagyjuk majd a vizet leöntjük és a paradicsomot meghámozzuk és felvágjuk. A gulyáshoz ajánlott inkább a konzerv paradicsom, amelyeknek sötétebb a színe, mivel teljesen éretten konzerválják.
7.
A pirított hagymához hozzáadjuk a paradicsomot és 10 percig főzzük, amíg nem jön létre paradicsompüré.
8.
piros paprika, őrölt 1.5 evőkanál • őrölt csípős fűszerpaprika ½ teáskanál • paprikás paszta, gyulyásba ½ teáskanál
Hozzáadjuk az édes és a pikáns paprikát és a paprika krémet. Elkeverjük...
9.
...és hozzáadjuk a húst. 10 percig pirítjuk, amíg a hús barnás nem lesz.
10.
víz 200 milliliter • só 1 evőkanál
Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, sót és a vizet. A víznek pont el kell lepni a húst. Lefedjük és időnkénti kevergetés mellett 45 percig főzzük.
11.
víz 200 milliliter
Ezen idő alatt a víz egy része elpárolog, ezért szükség szerint fokozatosan hozzáönthetünk (kb 200 ml vizet kell összesen hozzáönteni). Addig főzzük, amíg meg nem puhul a hús - tehát további kb 45 percig.
Jó étvágyat!