Marhacomb vörösborban
Egy rusztikus recept marhahúshoz vörösborban gyökérzöldségekkel, gombával és kakukkfűvel.
recept,recept fotó,marhahús -comb,kakukkfű,Marhahús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 100 | gramm | |
kakukkfű | 1 | teáskanál | |
marhahús -comb | 600 | gramm | |
paradicsomszósz | 250 | milliliter | |
petrezselyem | 50 | gramm | |
repceolaj | 3 | evőkanál | |
répa | 150 | gramm | |
shiitake-gomba | 100 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
vörösbor, száraz | 200 | milliliter |
Recept
2.
repceolaj 3 evőkanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Forró serpenyőben kevés olajon hagyjuk a húst kifehéredni. Fűszerekkel ízesítjük.
3.
vörösbor, száraz 200 milliliter
A húst megfordítjuk és a másik oldaláról is hagyjuk kifehéredni. Felöntjük borral, és a bor felét hagyjuk elpárologni.
4.
hagyma 100 gramm • répa 150 gramm • petrezselyem 50 gramm • shiitake-gomba 100 gramm
A zöldségeket és a gombát megtisztítjuk és vastagra vágjuk.
6.
paradicsomszósz 250 milliliter • kakukkfű 1 teáskanál
Adjuk hozzá a paradicsompürét és a kakukkfüvet.
7.
Időnkénti kevergetés mellet együtt főzzük körülbelül 20 percig.
8.
Hagyjuk egy kicsit kihűlni, és tegyük át egy tepsibe.
9.
Lefedve sütjük 40 percig 180°C hőfokon.
Jó étvágyat!