Marhagulyás burgonyával
Klasszikus sűrű gulyás, amely friss kenyérrel a legfinomabb. És ne feledjék leöblíteni jó hideg söröcskével! :)
recept,recept fotó,marhahús - nyak,burgonya,Marhahús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | 1 | teáskanál | |
burgonya | 800 | gramm | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
gulyás fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
hagyma | 800 | gramm | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 | gramm | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
marhahús - nyak | 800 | gramm | |
paprika | 2 | darab | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertészsír | 50 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 1 | liter | |
víz | - |
Recept
2.
paprika 2 darab • fokhagyma 5 gerezd
A paprikát és a fokhagymát megpucoljuk. A paprikát megmossuk és felvágjuk.
3.
sertészsír 50 gramm • hagyma 800 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.
4.
A hagymát gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg karamellizálni nem kezd (kb. 20-25 perc). Amennyiben kezdene odaégni, úgy szükség szerint felönthetjük egy kis vízzel, egy kanál segítségével.
5.
Hozzáadjuk a húst...
6.
só 2 teáskanál • gulyás fűszerkeverék 1 teáskanál
...kevergetjük, amíg a hús kicsit kifehéredik. Hozzáadjuk a sót, borsot...
9.
3/4 óra elteltével hozzáadjuk az előkészített paprikát...
10.
hámozott paradicsom konzerv 400 gramm
...a felvágott paradicsomot, paradicsom pürével. Használhatunk friss paradicsomot is, amelyeket először leöntünk forró vízzel, majd meghámozzuk és felvágjuk (amennyiben friss paradicsomot használunk, úgy 200 ml paradicsomlevet is hozzáadunk. További 30 percig főzzük.
11.
burgonya 800 gramm
A burgonyát meghámozzuk, egy burgonyát egészben hagyunk, a többit felkockázzuk.
12.
A kockákra vágott burgonyát, hozzáadjuk a húshoz. A gulyást tovább főzzük, amíg a hús és a burgonya is finom puha nem lesz (kb. 45 perc).
13.
Az egész burgonyát kásásra reszeljük.
14.
Majd hozzáadjuk a gulyáshoz, és felforraljuk, hogy sűrűbb legyen.
15.
majoránna 2 teáskanál • só • paprikás paszta, gyulyásba 1 teáskanál
Hozzáadjuk az előkészített fokhagymát, majoránnát, sót és csípős paprikát ízlés szerint. Rövid ideig főzzük.
Jó étvágyat!