Marhahús zellermártással
Finom husika, lágy zellermártással. Burgonyapürével tálaljuk.
recept,recept fotó,zeller,száras zeller,marhahús-lábszár,Marhahús,Gluténmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
Provanszi fűszerkeverék | 1 | evőkanál | |
fehér bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fehérbor, száraz | 150 | milliliter | |
hagyma | 100 | gramm | |
marha főzelék | 4 | deciliter | |
marhahús-lábszár | 1500 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
paradicsomszósz | 100 | milliliter | |
száras zeller | 1 | darab | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | - | ||
vaj | 20 | gramm | |
zeller | 800 | gramm |
Recept
3.
A kifehéredett húst egy mély sütőedénybe helyezzük.
4.
zeller 800 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál • fehér bors, őrölt ½ teáskanál
A zellert megpucoljuk és kockákra vágjuk. Belerakjuk az edénybe amelyben a húst sütöttük, borsozzuk és a zellert 5-8 percig sütjük.
5.
hagyma 100 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzászórjuk a zellerhez. Összekeverjük, és együtt még 5 percig sütjük.
7.
só 1 teáskanál • Provanszi fűszerkeverék 1 evőkanál • marha főzelék 4 deciliter
...hozzáadjuk a többihez, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük húslével.
8.
paradicsomszósz 100 milliliter • fehérbor, száraz 150 milliliter
A végén hozzákeverünk egy kevés paradicsom pürét amit borban kevertünk szét. Mindent együtt 5 percig főzzük...
9.
... és ezután a zöldséget a húsra rakjuk. A húsra fedőt teszünk és sütőben 180 fokon 90 percig sütjük.
10.
Az idő elteltével a húsról levesszük a zöldséget.
11.
A húst, szükség szerint felöntjük, és már fedő nélkül további 20-30 percig sütjük.
12.
A zöldséget botmixerrel simára turmixoljuk.
13.
vaj 20 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5%
A kész zeller mártásba belerakjuk a hús szeleteket és szükség szerint egy kevés meleg tejet is önthetünk bele.
Jó étvágyat!