Marhakockák tejszínes szószban, sárgarépával
Puha marhahús finom mártásban, párolt knédlivel tálalva. Ki kell próbálni!
recept,recept fotó,répa,marhahús ,főzőtejszín (10-12%-os),Marhahús,Húsok
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 1 | evőkanál | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
főzőtejszín (10-12%-os) | 300 | milliliter | |
hagyma | 200 | gramm | |
marhahús | 600 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
nemes babérlevél | 3 | darab | |
répa | 200 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 300 | milliliter | |
víz | 1 | evőkanál |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
3.
nemes babérlevél 3 darab • víz 1 evőkanál
... adjuk hozzá a hagymához a babérlevéllel együtt. Keverjük össze és pároljuk egy ideig kis lángon. Felönthetjük egy evőkanál vízzel.
6.
víz 300 milliliter • ecet 1 evőkanál
Hozzáöntjük a vizet, ecetet és néhai keverés mellet letakarva fedővel főzzük amíg a hús puha nem lesz ( kb valamivel tovább mint egy óra).
7.
főzőtejszín (10-12%-os) 300 milliliter • finomliszt 1 evőkanál
A lisztet a főzőtejszínel összehabarjuk...
8.
...és a húshoz öntjük. Felforraljuk, ízlés szerint még sózhatjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!