Marhalapocka szelet édesburgonyával
A lapocka finom, szaftos, nagyon ízletes marhahús. Ez a finom recept egy vörösboros alapon készült. Köretként édesburgonya pürét és zöldfűszeres, tejszínes zöldséget tálalunk.
recept,recept fotó,marhalapocka,édesburgonya,vörösbor, száraz,habtejszín (30-33%),Marhahús,Gluténmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 1 | gerezd | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
hagyma | 140 | gramm | |
kakukkfű | ½ | teáskanál | |
marhalapocka | 1 | kilogramm | |
paradicsomszósz | 400 | milliliter | |
petrezselyem | 150 | gramm | |
repceolaj | 4 | evőkanál | |
rozmaring | ½ | teáskanál | |
répa | 250 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
vörösbor, száraz | 250 | milliliter | |
édesburgonya | 600 | gramm |
Recept
2.
A szeleteket enyhén klopfoljuk.
3.
repceolaj 2 evőkanál • vörösbor, száraz 250 milliliter
Forró olajon a húsokat mindkét oldalukról hirtelen megpirítjuk. Felöntjük vörösborral és hagyjuk elpárologni.
5.
repceolaj 2 evőkanál
A burgonya karikákat egy mélyebb zsiradékkal kikent sütő edénybe helyezzük el.
6.
Ez alatt az idő alatt a szinte az összes vörösborunk elpárolgott.
7.
hagyma 140 gramm • répa 250 gramm • petrezselyem 150 gramm • fokhagyma 1 gerezd • só ½ teáskanál
A zöldségeket vékony karikákra vágjuk és szétrakjuk a húsra.Majd letakarva 10 percet együtt pároljuk.
8.
A hússzeleteket rárakjuk az elkészített édesburgonyára és a tetejére tegyük rá a zöldségeket.
9.
paradicsomszósz 400 milliliter • rozmaring ½ teáskanál • kakukkfű ½ teáskanál
Sütőben 20 percig pároljuk 180°C. Ezután a sütőből kivesszük a húst, hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszernövényeket óvatosan a tetején levő zöldségekhez keverjük.
10.
Lefedve sütjük 20 percig 180°C hőfokon.
11.
Miután megsült kiszedjük a húst.
12.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter
A zöldséget, a burgonyát és a levet amiben sült a hús beleöntjük egy fazékba és hozzá adjuk a tejszínt.
13.
Botmixerrel turmixoljuk ki. Ízlés szerint ízesíthetjük.
Jó étvágyat!