RECEPTEK

Marhalapocka szelet édesburgonyával

Marhalapocka szelet édesburgonyával

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

A lapocka finom, szaftos, nagyon ízletes marhahús. Ez a finom recept egy vörösboros alapon készült. Köretként édesburgonya pürét és zöldfűszeres, tejszínes zöldséget tálalunk.

recept,recept fotó,marhalapocka,édesburgonya,vörösbor, száraz,habtejszín (30-33%),Marhahús,Gluténmentes

Marhahús

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fokhagyma1gerezd
habtejszín (30-33%)250milliliter
hagyma140gramm
kakukkfű½teáskanál
marhalapocka1kilogramm
paradicsomszósz400milliliter
petrezselyem150gramm
repceolaj4evőkanál
rozmaring½teáskanál
répa250gramm
½teáskanál
vörösbor, száraz250milliliter
édesburgonya600gramm

 

Recept

1. 

marhalapocka 1 kilogramm

A húst felszeleteljük 1 cm es vastag szeletekre.

A húst felszeleteljük 1 cm es vastag szeletekre....

2. 

A szeleteket enyhén klopfoljuk.

 A szeleteket enyhén klopfoljuk....

3. 

repceolaj 2 evőkanál  vörösbor, száraz 250 milliliter

Forró olajon a húsokat mindkét oldalukról hirtelen megpirítjuk. Felöntjük vörösborral és hagyjuk elpárologni.

Forró olajon a húsokat mindkét oldalukról...

4. 

édesburgonya 600 gramm

A batátát vastagabb karikákra szeleteljük fel.

A batátát vastagabb karikákra szeleteljük fel....

5. 

repceolaj 2 evőkanál

A burgonya karikákat egy mélyebb zsiradékkal kikent sütő edénybe helyezzük el.

A burgonya karikákat egy mélyebb zsiradékkal...

6. 

Ez alatt az idő alatt a szinte az összes vörösborunk elpárolgott.

Ez alatt az idő alatt a szinte az összes...

7. 

hagyma 140 gramm  répa 250 gramm  petrezselyem 150 gramm  fokhagyma 1 gerezd   ½ teáskanál

A zöldségeket vékony karikákra vágjuk és szétrakjuk a húsra.Majd letakarva 10 percet együtt pároljuk.

A zöldségeket vékony karikákra vágjuk és...

8. 

A hússzeleteket rárakjuk az elkészített édesburgonyára és a tetejére tegyük rá a zöldségeket.

A hússzeleteket rárakjuk az elkészített...

9. 

paradicsomszósz 400 milliliter  rozmaring ½ teáskanál  kakukkfű ½ teáskanál

Sütőben 20 percig pároljuk 180°C. Ezután a sütőből kivesszük a húst, hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszernövényeket óvatosan a tetején levő zöldségekhez keverjük.

Sütőben 20 percig pároljuk 180°C. Ezután a...

10. 

Lefedve sütjük 20 percig 180°C hőfokon.

Lefedve sütjük 20 percig 180°C hőfokon....

11. 

Miután megsült kiszedjük a húst.

Miután megsült kiszedjük a húst....

12. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

A zöldséget, a burgonyát és a levet amiben sült a hús beleöntjük egy fazékba és hozzá adjuk a tejszínt.

A zöldséget, a burgonyát és a levet amiben...

13. 

Botmixerrel turmixoljuk ki. Ízlés szerint ízesíthetjük.

Botmixerrel turmixoljuk ki. Ízlés szerint...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés