Marinírozott csirkehús ázsiai zöldséggel
Finom csirke lágy tejfölös szószban ázsiai zöldségkeverékkel.
recept,recept fotó,csirkehús, kicsontozott,mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék),Csirkehús,Kínai konyha,Gluténmentes
Csirkehús
Kínai konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkehús, kicsontozott | 600 | gramm | |
főzőtejszín | 200 | milliliter | |
kukoricakeményítő | 1 | teáskanál | |
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) | 700 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
olivaolaj | 20 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
szójamártás | 20 | milliliter | |
só | - | ||
víz | 200 | milliliter |
Recept
1. A hús elkészítése
csirkehús, kicsontozott 600 gramm • szójamártás 20 milliliter • olivaolaj 20 milliliter • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
A csirkehúst olajból, szójaszószból és őrölt pirospaprikából készült pácba rakjuk, és legalább néhány órát állni hagyjuk, de jobb ha 1 - 2 napig is benne hagyjuk.
2.
napraforgó olaj 3 evőkanál
Egy tepsiben forró olajon mindkét oldaláról enyhén megpirítjuk a húst.
4. Hozzáadjuk az ázsiai zöldségkeveréket
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 700 gramm
A húshoz hozzáadjuk a mirelit zöldséget, újra felforraljuk, és további 10 percig fedő alatt pároljuk.
5. Tejfölös habarás
főzőtejszín 200 milliliter • kukoricakeményítő 1 teáskanál
A tejfölben kukoricakeményítőt keverünk el. Hozzáadjuk a zöldséges húshoz, és felforraljuk.
7. Tálalás
Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!