Marokkói madár az őzgerinc formában
Őzgerinc formában sült csirkemell kiváló étel.
recept,recept fotó,csirkemell,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
Gorgonzola sajt | 100 | gramm | |
citromlé | - | ||
csirkemell | 300 | gramm | |
csirkesonka | 100 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
főzőtejszín | 150 | milliliter | |
kesudió | - | ||
kínai káposzta | - | ||
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | - | ||
paradicsom | - | ||
salátauborka | - | ||
só | - | ||
tökolaj | - |
Recept
1.
csirkemell 300 gramm • Gorgonzola sajt 100 gramm • főzőtejszín 150 milliliter • csirkesonka 100 gramm
A csirkemelleket megmossuk, és őzgerinc formába helyezzük. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a főzőtejszínnel, nem teljesen, hanem úgy, hogy maradjanak kis csomók a sajtból, amelyek aztán szépen megsülnek. A csirkemellekre helyezzünk felkockázott sonkát, és öntsük rá a tejszínt a sajttal. 30 percig lefedve, kb. 180 fokon, azután fedő nélkül kb 10 percig sütjük, amíg felülről megsül a sajt.
3. Zöldség saláta
paradicsom • salátauborka • kínai káposzta • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású • só • fekete bors, őrölt • citromlé • tökolaj
A zöldségeket finomra vágjuk, hozzáadjuk a kukoricát, óvatosan, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, meglocsoljuk citromlével, összekeverjük és felöntjük sütőtök olajjal.
Jó étvágyat!