Medvehagyma főzelék burgonyával
Egyszerű tejfölös főzelék, medvehagymából és burgonyából.
recept,recept fotó,medvehagyma,burgonya,habtejszín (30-33%),Főzelékek és mártások,Vegetáriánus receptek
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások › Vegetáriánus receptek › Szezon - Medvehagyma › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Fasírozott recept | - | ||
Karfiol fasírozott recept | - | ||
burgonya | 600 | gramm | |
citromlé | - | ||
ecet | - | ||
finomliszt | 25 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
medvehagyma | 100 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 | milliliter | |
víz | 400 | milliliter |
Recept
2.
...felaprítjuk.
3.
burgonya 600 gramm • víz 400 milliliter • só 1 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.
4.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • finomliszt 25 gramm
Tejfölben, tejet és lisztet habarunk el.
6.
...leöntjük a tejfölös-tejes habarással. Felforraljuk. Meglocsolhatjuk citrom lével vagy adhatunk hozzá egy kevés felforralt ecetet.
7.
Karfiol fasírozott recept • Fasírozott recept
Tükörtojással, karfiol fasírozottal, stb tálalhatjuk. De tálalhatjuk hús fasírozottal vagy akár sült virslivel is.
Jó étvágyat!