Medvehagymás batyu

Finom sós sütemény feta sajttal és medvehagymával.
recept,recept fotó,medvehagyma,Feta sajt,Falatkák,Előételek,Szezonális receptek
Falatkák
Főzőcske
Adag
15
Adag tömege
86 g
Adag energiatartalma
248 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 100 384 | gramm kcal | |
Feta sajt | 200 526 | gramm kcal | |
finomliszt | 500 1735 | gramm kcal | |
friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
medvehagyma | 100 19 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept
1.
friss élesztő 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2.
finomliszt 500 gramm • napraforgó olaj 100 milliliter • só 1 teáskanál
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajt és a kovászt. Kidolgozzuk a tésztát és kelni hagyjuk.


4.
Ementáli sajt 100 gramm • Feta sajt 200 gramm
A medvehagymához hozzáadjuk a lereszelt ementáli sajtot és a feta sajtot.

5.
A tésztát kinyújtjuk, nagyobb kockákra vágjuk. Minden egyes kockába egy kanál tölteléket teszünk. Összezárjuk. A batyukat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk.

6.
20 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!