Medvehagymás dip

E recept szerint finom, fűszeres krémes mártogatót készíthetünk medvehagymával.A mártás kiválóan alkalmas krumplis lángoshoz, húshoz, esetleg chips vagy nachos mártogatásához.
recept,recept fotó,medvehagyma,tejföl (14-18%),Főzelékek és mártások,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
108 g
Adag energiatartalma
131 kcal
Az elkészítés ideje
10 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
csemege uborka | 50 6 | gramm kcal | |
hagyma | 50 22 | gramm kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ 8 | teáskanál kcal | |
medvehagyma | 100 19 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 150 240 | gramm kcal | |
tejfölkrém | 50 100 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 7 | teáskanál kcal | |
tökolaj | 1 122 | evőkanál kcal |
Recept
1.
medvehagyma 100 gramm • só 1 teáskanál
A tálba helyezzük a megmosott medvehagymát, sót adunk hozzá.


3.
tejfölkrém 50 gramm • hagyma 50 gramm • teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál
Ezután hozzáadjuk a krémsajtot, az apróra vágott hagymát, a mustárt és a kurkumát. Mindent összekeverünk egy botmixerrel.



Jó étvágyat!