Medvetalpacskák

Hagyományos karácsonyi sütemény
recept,recept fotó,vaj,dió, darált,kakaó,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 80 540 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
kakaó | 20 62 | gramm kcal | |
porcukor | 90 350 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 24 87 | gramm kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 200 gramm • vaj 150 gramm • porcukor 90 gramm • dió, darált 80 gramm • kakaó 20 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaníliacukor 8 gramm • fahéj, őrölt
A liszthez hozzáadjuk a felvágott vajat, cukrot, vaníliacukrot, őrölt diót, tojást, kakaót és két csipet fahéjat. Jól összegyúrjuk a tésztát. Hűvös helyre helyezzük és állni hagyjuk.

2. A tészta formázása
A tésztából egy hengert gyúrunk, amelyet egyforma darabokra vágunk.

3. Tészta formába helyezése
A tészta dararabokat jól belenyomjuk a zsirradékkal kikent formákba és 150 °C hőmérsékleten 13 percen keresztül sütjük.

4.
vaníliacukor 16 gramm
A medvetalpacskákat még forrón kiborítjuk a formából és vanília cukorral meghintjük.

Jó étvágyat!