Mennyei tökös süti meringaval
Ezúton egy tökből készült édes finomságot mutatunk be, amely finom fahéj és gyömbér illatú, tojásfehérje habbal a tetején.
recept,recept fotó,hokaido tök,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonyakeményítő | 20 | gramm | |
citromlé | - | ||
dió, darált | 50 | gramm | |
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 120 | gramm | |
hokaido tök | 500 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
porcukor | 160 | gramm | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 2 | evőkanál | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 80 | gramm | |
víz | - | ||
víz | 2 | evőkanál | |
őrölt gyömbér | ¾ | teáskanál |
Recept
1.
finomliszt 120 gramm • vaj 80 gramm • porcukor 40 gramm • víz 1 evőkanál • őrölt gyömbér ¼ teáskanál
A megadott alapanyagokból elkészítjük a tésztát.
2.
A tésztát egy formába nyomkodjuk, és kihúzzuk a széleire is. Egy órára a hűtőbe helyezzük el. Kicsit a villával megszurkáljuk.
3.
hokaido tök 500 gramm • víz
A tök héját lehámozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk és a fazékban vízben puhára főzzük. Majd turmixoljuk a tököt.
4.
túró, sima,lágy 250 gramm • tejföl (14-18%) 2 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • kristálycukor 50 gramm • őrölt gyömbér ½ teáskanál • fahéj, őrölt ½ teáskanál • burgonyakeményítő 20 gramm
Egy tálkába belerakjuk a túrót, tejfölt, tojást, cukrot, fűszereket és az egészet együtt összekeverjük. Hozzáadjuk a burgonyakeményítőt és újra összedolgozzuk.
5.
A végén hozzáadjuk a kihűlt tököt.
6.
dió, darált 50 gramm
A tésztát kivesszük a hűtőből és a sütőbe helyezzük ( alsó és felső melegítés ventilátorral ) 15 percre 160°C. A félig megsült tésztát megszórjuk őrölt dióval.
7.
A tésztára ráöntjük a túrós-tökös masszát.
8.
Sütőbe helyezzük ( alsó és felső melegítés ventilátorral ) 30 percre 160°C.
9.
tojásfehérje 2 darab • porcukor 120 gramm • víz 1 evőkanál • citromlé • só
Tojásfehérjéből és egy csipetnyi sóból kemény habot verünk fel. Belekeverjük a cukrot. A végén hozzákeverjük a meleg vizet és egy pár csepp citrom levet.
10.
A meringát (a meringa cukorból és tojásfehérjéből készül) a kicsit kihűlt tésztára kenjük és még további 15 percig sütjük 160° C. A sütit hűlni hagyjuk a sütőben nyitott ajtók mellet.
Jó étvágyat!