Menyei epres szeletek
Kitűnő sütemény, lágy piskótával, epres keverékkel,lágy pudingos krémmel és tejszínhabbal megtöltve. Megfelelő az ünnepi alkalmakra.
recept,recept fotó,szamócás jam,eper,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
eper | - | ||
finomliszt | 210 | gramm | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
porcukor | 4 | evőkanál | |
szamóca befőtt | 800 | milliliter | |
szamócás jam | - | ||
só | ¼ | teáskanál | |
sütőpor | 15 | gramm | |
tejszínhab -porból | 2 | darab | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
vaníliacukor | 3 | darab | |
vaníliás puding -por | 2 | evőkanál | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
víz | 100 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 700 | milliliter |
Recept
1. Piskóta
tojássárgája 5 darab • kristálycukor 200 gramm • víz 100 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter • finomliszt 210 gramm • sütőpor 15 gramm
A tojássárgáját habosra verjük a kristálycukorral együtt. A habverésnél fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a vizet. Hozzáadjuk a sütőporral megkevert lisztet.
2.
tojásfehérje 5 darab • só ¼ teáskanál
A fehérjét felverjük egy kis sóval, és óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájához.
3.
A tésztát két fél részre osszuk, kiöntjük egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintet tepsibe, és fokozatosan megsütünk két lapot. Előre melegített sütőben sütjük, 180 fokos hőmérsékletnél, úgy 10 percen keresztül.
4.
A megsült szeletet megkenjük epres lekvárral, amelyre a másik sült tészta szeletet helyezünk.
5. Epres massza
szamóca befőtt 800 milliliter • vaníliacukor 2 darab • vaníliás puding -por 2 evőkanál • kristálycukor 3 evőkanál
Az epreket kiöntjük a lével együtt és összetörjük. Hozzáadunk pudingport, kristálycukrot, vanília cukrot és alaposan megkeverjük, majd átöntjük egy bögrébe, és a sűrű kását főzünk belőle.
6.
A meleg kását ráöntjük a piskótára és hagyjuk kihűlni, amíg a kása a korpuszon teljesen meg nem szilárdul.
7. Pudingkrém
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • vaníliás puding -por 40 gramm • vaníliacukor 1 darab • porcukor 4 evőkanál • vaj 250 gramm
A pudingport összekeverjük a vanília cukorral egy kis hideg tejben, majd a többi tejjel együtt sűrű kását főzünk. Néhai keverés mellett hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral együtt habosra keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingos kását. Jól kikeverjük és rárakjuk a kihűlt epres tésztára.
8. Tejszínhabos töltelék
tejszínhab -porból 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter
Hideg tejhez hozzáadjuk a tejszínhab port és felverjük, amíg szilárdabbá nem válik. Majd rákenjük a puding krémre.
9.
A sütemény tetejét kisimítjuk, és villa segítségével díszítő hullámokat készíthetünk rajta. A süteményt eltesszük a hűtőbe, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Jó étvágyat!