Mexikói sertéshús csíkok
Sertéshús zöldséggel, mexikói módra. Köretként rizst tálaljunk hozzá.
recept,recept fotó,sertéscomb,chili paprikás mártás,mexikói fagyasztott zöldségkeverék,Sertéshús,Mexikói receptek
Sertéshús
Mexikói receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
chili paprikás mártás | 1 | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 1 | evőkanál | |
hagyma | 1 | darab | |
ketchup - csípős | 1 | evőkanál | |
mexikói fagyasztott zöldségkeverék | 750 | gramm | |
sertéscomb | 400 | gramm | |
szárított fokhagyma | ½ | teáskanál | |
szójamártás | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | ½ | evőkanál | |
víz | - |
Recept
2. Pác
ketchup - csípős 1 evőkanál • chili paprikás mártás 1 teáskanál • szójamártás 1 teáskanál • teljes zsírtartalmú mustár ½ evőkanál • fekete bors, őrölt • szárított fokhagyma ½ teáskanál
Egy tálban összekeverjük a ketchupot, chili paprikás mártást, szójamártást, egy kevés mustárt, őrölt fekete borsot, szárított fokhagymát. A húst a páccal alaposan összekeverjük és hagyjuk egy rövid ideig állni.
3.
hagyma 1 darab
Kevés olajon pároljuk meg a vöröshagymát, majd hirtelen pirtsuk meg benne a csíkokra vágott húst.
4.
mexikói fagyasztott zöldségkeverék 750 gramm • finomliszt 1 evőkanál • víz
A húst felöntjük egy kevés vízzel és puhára főzzük. Hozzáadjuk a mexikói zöldség keveréket ( vagy sterilizált bab, sterilizált kukorica, friss paprika keveréket). Vízben lisztet vagy kukorica keményítőt keverünk össze és rá öntjük a húsra. További 15 percig főzzük amíg a zöldség megpuhul. Rizzsel tálaljuk, vagy megtöltjük vele a kukorica lepényt.
Jó étvágyat!