Mézes-gyömbéres csirke körtén
Finom sült csirke, lágy édes-csípős mártással. Rizzsel tálaljuk.
recept,recept fotó,méz ,körte,csirke,gyömbérgyökér,Csirkehús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirke | 1.5 | kilogramm | |
gyömbérgyökér | 30 | gramm | |
körte | 500 | gramm | |
méz | 30 | gramm | |
olivaolaj | 20 | milliliter | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 150 | milliliter | |
őrölt gyömbér | 1 | teáskanál |
Recept
1.
méz 30 gramm • olivaolaj 20 milliliter • só 1 teáskanál • őrölt gyömbér 1 teáskanál
A mézet, olajjal, sóval és gyömbérrel összekeverjük.
3.
csirke 1.5 kilogramm • só 1 teáskanál
A csirkét megmossuk és belülről besózzuk. Sütőedénybe helyezzük és az egész csirkét alaposan megkenjük a mézes páccal. A csirke belsejébe beletesszük a körték egy részét a többit pedig szétrakjuk a csirke körül.
4.
gyömbérgyökér 30 gramm
A csirke tetejére friss gyömbér szeleteket helyezzünk el. Előmelegített sütőben, letakarva fél órán keresztül sütjük.
6.
Megfordítjuk a csirkét, újra letakarjuk és még egy fél órán keresztül sütjük.
7.
Kitakarjuk és 15 percig még a sütőben hagyjuk, azon az oldalon amelyiken meg volt fordítva. Ezután megfordítjuk és a másik oldaláról is hagyjuk ropogósra sülni.
8.
Kivesszük a csirkét a sütőből. Kiszedjük a belsejéből a körtéket és együtt a gyömbérrel és a sütőlével egy serpenyőbe rakjuk.
9.
Az egészet, sima mártásra, turmixoljuk ki egy botmixer segítségével
10.
A csirkét szeleteljük fel és tálaláskor öntsük le a mártással az egyes porciókat.
Jó étvágyat!