Mézes kalács
Nagyon finom recept egy igazán fantasztikus mézes kalácsra.
recept,recept fotó,rétesliszt,rétesliszt,kakaó,sütőpor a mézeskalácsba,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
főzőcsokoládé | - | ||
kakaó | 2 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
porcukor | 300 | gramm | |
rétesliszt | 400 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
saját választás szerinti lekvár | 2 | evőkanál | |
saját választás szerinti lekvár | - | ||
sütőpor a mézeskalácsba | 1 | darab | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
rétesliszt 400 gramm • porcukor 300 gramm • tyúk tojás 2 darab • napraforgó olaj 100 milliliter • saját választás szerinti lekvár 2 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • kakaó 2 evőkanál • sütőpor a mézeskalácsba 1 darab
Az összes alapanyagot égy tálban jól összekeverjük.
3.
A tésztát a lapra kiborítjuk.
4.
Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
5.
saját választás szerinti lekvár • főzőcsokoládé
Miután megsült még a forró tésztára rá rakjuk a lekvárt és így hűlni hagyjuk. Ezután leöntjük csokoládé mázzal.
6.
A mézes kalácsot felszeleteljük, díszítjük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!