Mézes madártej
Cukor nélküli madártej, de mézzel. Igazi finomság. Nyami !
recept,recept fotó,tojásfehérje,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,méz ,méz ,tojássárgája,Desszertek poharakban,Gluténmentes
Desszertek poharakban
Hozzávalók
Hozzávalók
méz | 3 | evőkanál | |
só | 1 | csipet | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | liter | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 | milliliter | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaníliás puding -por | 30 | gramm |
Recept
3.
A forró tejben szaggassuk ki a fehérjéből készült galuskákat. Folyamatosan haladunk és a tejbe egyszerre csak 5-6 kanálnyi habot rakjunk. Majd mindkét oldaláról megfőzzük a galuskákat.
4.
Ezután szedjük ki a galuskákat...
5.
....és helyezzük egy mély tálba. Így készítjük el az egész fehérje habot.
6.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • tojássárgája 3 darab • vaníliás puding -por 30 gramm
Tejben jól összekeverjük a tojássárgákat és vaníliapuding port.
7.
Beleöntjük a tejbe amelyben a galuskákat szaggattuk. Felforraljuk.
8.
méz 2 evőkanál
Szoba hómérsékletre lehűtjük és hozzáadjuk a mézet. Ízlés szerint adhatunk hozzá több mézet is.
9.
Majd a galuskákra öntjük és hagyjuk kihűlni.
10.
Hidegen tálaljuk, pohárban vagy kis tányérokban.
Jó étvágyat!