Mézes szívecske

Karácsonyi krémmel töltött mézeskalács. A sütemény a sütés után finom, és puha. Ez a krémtípus nagyon finom, és sokáig friss marad.
recept,recept fotó,vaj,méz ,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrász öntet, csokoládés | 0 ?? | kcal | |
cukrász öntet, fehér | 0 ?? | kcal | |
darás liszt | 1.5 79 | evőkanál kcal | |
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 450 1562 | gramm kcal | |
kristálycukor | 200 804 | gramm kcal | |
méz | 2 99 | evőkanál kcal | |
porcukor | 3 117 | evőkanál kcal | |
sütőpor a mézeskalácsba | 1 10 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | csomag kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 0.2 96 | liter kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 2 darab • vaj 100 gramm • kristálycukor 200 gramm • méz 2 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • sütőpor a mézeskalácsba 1 teáskanál
A tojást, cukrot, mézet, fahéjat, és sütőport belerakjuk egy edénybe, és mérsékelt lángon rövid ideig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad. Ügyelünk arra, hogy a tészta oda ne égjen.

2.
finomliszt 450 gramm
Ezután az edény tartalmát kiöntjük az előkészített lisztre, majd jól keményre kidolgozzuk. Hűvös helyen 2 órát állni hagyjuk. Az állás után a tészta keményebb lesz, és jó lehet vele dolgozni.

3.
A tésztát kisodorjuk 3 mm vastagságra, majd kisebb karikákat, szívecskéket, és egyéb formákat szúrunk ki belőle.

4.
Ráhelyezzük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 °C hőfokon körülbelül 7 percig sütjük.

5. A krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 0.2 liter • darás liszt 1.5 evőkanál • vaníliacukor 1 csomag
A hideg tejben elkeverjük a réteslisztet, és a vanília cukrot, majd sűrű kását főzünk belőle. Időnkén megkeverve hagyjuk kihűlni.

6.
vaj 150 gramm • porcukor 3 evőkanál
Kikeverjük a vajat, és a cukrot, majd lassanként hozzáadjuk a kihűlt kását. Finom krémet készítünk belőle. Ízlés szerint édesítjük.

7. Krém töltése
A krémet rákenjük a süteményre, majd kettesével összeragasztjuk őket.

8.
cukrász öntet, csokoládés • cukrász öntet, fehér
A felső részeket csokoládé mázba mártogatjuk, és a fantáziánk szerint díszítjük fehér csokoládéval, cukrász díszekkel, dióval...

Jó étvágyat!