Mézes-túrós kalács
Kalács puha, és egyszerű lapból finom túrókrémmel töltve.
recept,recept fotó,vaj,vaj,darabos túró,méz ,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 750 | gramm | |
kristálycukor | 190 | gramm | |
kukoricakeményítő | 50 | gramm | |
méz | 4 | evőkanál | |
rétesliszt | 250 | gramm | |
só | - | ||
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 225 | gramm |
Recept
1. Tészta elkészítése
rétesliszt 250 gramm • vaj 125 gramm • só • kristálycukor 40 gramm • tyúk tojás 1 darab
Egy nagyobb tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, apróra darabolt vajat, és a tojást. Sima tésztát dolgozunk ki,hűvös helyen 30 percig állni hagyjuk.
2.
A tésztát kerek lapra nyújtjuk (két fólia közt ajánlatos), majd a lapot kivajazott kerek formába helyezzük. A széleit 2cm magasra formáljuk.
3. Túrótöltelék elkészítése
darabos túró 750 gramm • kristálycukor 150 gramm • vaj 100 gramm • kukoricakeményítő 50 gramm • tojássárgája 4 darab • méz 4 evőkanál
Kisebb tálba belerakjuk a túrót, cukrot, puha vajat, tojássárgáját, étkezési keményítőt, és mézet.
4.
Az egészet jól összedolgozzuk.
5. Kemény habot verünk
tojásfehérje 4 darab
A fehérjékből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a túrós töltelékhez, majd az egészet a tésztára öntjük.
6.
Előmelegített sütőben 180 °C-on aranysárgára sütjük.
Jó étvágyat!