Mézeskalács rolád tejszínhabbal

Ez a sütemény garantáltan a karácsony illatát hozza el otthonába.
recept,recept fotó,fahéj, őrölt,mézeskalács fűszerkeverék,habtejszín (30-33%),Roládok,Karácsony
Roládok
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
habfixáló | 2 ?? | csomag kcal | |
habtejszín (30-33%) | 400 1244 | milliliter kcal | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 16 | teáskanál kcal | |
nádcukor | 4 159 | evőkanál kcal | |
porcukor | 1 39 | evőkanál kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 4 214 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal |
Recept


3.
rétesliszt 4 evőkanál • sütőpor 1 teáskanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
Egy tálba lisztet, sütőport, fahéjat és mézeskalács fűszert szórunk. Összekeverjük.

4.
A felvert tojásfehérjébe belekeverjük a felvert tojássárgáját.

5.
Belekeverjük az elkészített lisztet.

6.
A kész tésztát egy kb. 42x32 cm méretű sütőpapírral bélelt tepsire öntjük.

7.
10 percig 180°C fokon sütjük.

8.
A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

9.
habtejszín (30-33%) 400 milliliter • habfixáló 2 csomag • porcukor 1 evőkanál
A tejszínhabból, cukorból és fixálóból, kemény habot készítünk.

10.
A roládot kitekerjük, eltávolítjuk a sütőpapírt, majd egyenletesen rákenjük a tejszínhabot.

11.
Újra betekerjük és 2 órán át hűvös helyen pihentetjük.


Jó étvágyat!