Miso leves zöldbabbal
Japánban nehezen elképzelhető elkezdeni egy étkezést miso leves nélkül. Ez a könnyű, egyszerű leves csökkenti az éhséget, egyszersmint serkenti is az étvágyat a következő fogáshoz.
recept,recept fotó,tyúk tojás,zöldbab,miso paszta,Levesek hüvelyesekből,Japán konyha receptjei,Laktózmentes ,Gluténmentes
Levesek hüvelyesekből
Japán konyha receptjei
kategóriak
Levesek hüvelyesekből › Japán konyha receptjei › Laktózmentes › Gluténmentes › Ázsiai konyha › Szezon - Zöldbab (hüvelyes) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Awase Dashi recept | 1 | liter | |
Iriko Dashi recept | - | ||
Kombu Dashi recept | - | ||
miso paszta | 2 | evőkanál | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
zöldbab | 100 | gramm |
Recept
1.
Awase Dashi recept 1 liter • Iriko Dashi recept • Kombu Dashi recept
A miso leves alapanyaga - dashi alaplé.Több alternatívából lehet válogatni, beleértve a vegánt is.
4.
A levest felforraljuk és levesszük a tűzről.
5.
tyúk tojás 5 darab
A tojásokat forró vízbe 6 percig keményre főzzük. Leöntjük a forró vizet és hideg vizet öntünk a tojásokra és 2 percig benne hagyjuk. Ezután könnyedén tudjuk a tojásokat megpucolni.
6.
Egy fél tojással tálaljuk a levest.
Jó étvágyat!