RECEPTEK

Mogyorós grillázs szelet.

Mogyorós grillázs szelet.

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Nagyon finom mogyoró ízű grillázs szelet .

recept,recept fotó,pörkölt földimogyoró nem sózott,kristálycukor,cukrozott sűrített tej,Aprósütemény,Karácsony,Sütés nélküli,Húsvéti receptek

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrozott sűrített tej397gramm
kristálycukor250gramm
pörkölt földimogyoró nem sózott300gramm
tortaostya75gramm
vaj250gramm

 

Recept

1. 

pörkölt földimogyoró nem sózott 300 gramm

A mogyorót felaprítjuk a konyhai aprítógépben.

A mogyorót felaprítjuk a konyhai...

2. 

Az egyik felét durvábbra a másikat viszont finomra aprítjuk.

Az egyik felét durvábbra a másikat viszont...

3. 

kristálycukor 250 gramm

A cukrot egyenletes rétegben a lábos aljára szórjuk. Kis lángon főzzük. Lassan olvasszuk meg a cukrot, a lábost mozgassuk, hogy a cukor egyenletesen olvadjon - a cukornak mozognia kell, különben az egyik oldala már barnulni kezd, amíg a másik még meg sem olvadt.

A cukrot egyenletes rétegben a lábos aljára...

4. 

cukrozott sűrített tej 397 gramm

Hozzáadjuk az édes sűrített tejet is.

Hozzáadjuk az édes sűrített tejet is....

5. 

vaj 250 gramm

Ezután a vajat keverjük bele és alaposan összekeverjük.

Ezután a vajat keverjük bele és alaposan...

6. 

Beleszórjuk a mogyorót. 10-15 percig hűlni hagyjuk , néha megkevergetjük. A massza jól kenhető legyen, ne legyen sem túl kemény, sem túl híg.

Beleszórjuk a mogyorót. 10-15 percig hűlni...

7. 

tortaostya 75 gramm

Az ostyalapot( 28x15 cm) egy konyhai lapra helyezzük el, és egyenletesen szétkenünk rajta 4 kisebb merőkanál ( a merőkanál térfogata legyen kb. 50 ml) karamellás masszát.

Az ostyalapot( 28x15 cm) egy konyhai lapra...

8. 

Majd rá helyezzük a másik ostyalapot, újra megtöltjük, folytatjuk a harmadik ostyalappal és a töltelékkel. Rá helyezzük a negyedik ostyalapot és 15 percre hűvös helyre rakjuk, és ezután az ostyalapra nehezéket rakunk ( kisebb lapra egy vízzel megtöltött kisebb lábost helyezzünk rá). Hűvös helyen egész éjszakára így hagyjuk.

Majd rá helyezzük a másik ostyalapot, újra...

9. 

Egy éles kés segítségével felszeleteljük a grillázs szeleteket. Ezután tetszés szerint díszíthetjük.

Egy éles kés segítségével felszeleteljük a...

10. 

Hűvös helyen tároljuk

Hűvös helyen tároljuk...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés