Mogyorós kalácskák
Egyszerű, tojás nélküli mogyorós kalács.
recept,recept fotó,mogyoróvaj,pörkölt földimogyoró nem sózott,Kalácsok,Karácsony
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 200 | gramm | |
kakaó | - | ||
kakaó | 1 | teáskanál | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
mogyoróvaj | 120 | gramm | |
porcukor | - | ||
pörkölt földimogyoró nem sózott | 60 | gramm | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 | milliliter | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 2 | evőkanál | |
vaj | - |
Recept
1.
banán 200 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • kristálycukor 100 gramm • mogyoróvaj 120 gramm • rétesliszt 100 gramm
A banánt, tejet, cukrot és mogyoró vajat egy botmixer segítségével jól összemixelünk. Hozzákeverjük a lisztet.
2.
vaj • kakaó • pörkölt földimogyoró nem sózott 60 gramm
Egy kisebb formát (18x27 cm) kivajazunk és lisztel meghintünk. A diót apróra vágjuk és beleszórjuk a formába. Majd egyenletesen rá öntjük a tészta 2/3.
3.
kakaó 1 teáskanál • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál
A maradék tésztába kakaóo és egy kevés tejet keverünk.
4.
Majd rá öntjük a tésztára a formában .
5.
15 percig 170°C fokon sütjük.
6.
A kalácsot kiborítjuk. Megszórjuk porcukorral és szeleteljük. Egy forma segítségével vághatunk ki belőle különböző formákat is.
Jó étvágyat!