Mogyorós sütemény

Finom ropogós édesség.
recept,recept fotó,mogyoró,pörkölt földimogyoró nem sózott,tökmag, hámozott,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
BIO cukornád melasz | 20 58 | gramm kcal | |
kristálycukor | 100 402 | gramm kcal | |
mogyoró | 50 323 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 50 450 | milliliter kcal | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 500 350 | gramm kcal | |
nádcukor | 30 119 | gramm kcal | |
olivaolaj | 50 440 | milliliter kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 50 293 | gramm kcal | |
rétesliszt | 250 890 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
tökmag, hámozott | 50 280 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
mogyoró 50 gramm • pörkölt földimogyoró nem sózott 50 gramm • tökmag, hámozott 50 gramm
A mogyorót, és a tök magot felaprítjuk.

2.
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 gramm • tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 100 gramm • olivaolaj 50 milliliter • napraforgó olaj 50 milliliter
Egy tálba belerakjuk a joghurtot, tojást, cukrot és mindkét olajat.Simára keverjük.



5.
A végén hozzáöntjük a mogyorókat és jól összekeverjük.

6.
Egy 40x25 cm sütőlapot ( vagy formát) kivajazzunk és lisztel meghintjük. Bele öntjük a tésztát.


8.
Előmelegített sütőben 180°C 30 percig sütjük.


Jó étvágyat!