Mogyorós tallérok
Ropogós karikák, mogyorós habbal tojásfehérjéből.
recept,recept fotó,mogyoró,mogyoró, darált,Aprósütemény,Karácsony,Szezonális receptek
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 175 | gramm | |
finomliszt | - | ||
mogyoró | - | ||
mogyoró, darált | 100 | gramm | |
porcukor | 145 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | evőkanál | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 90 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 175 gramm • porcukor 25 gramm • vaj 90 gramm • tojássárgája 2 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 evőkanál
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.
2.
A tésztát jól kidolgozzuk, élelmiszerfóliába csomagoljuk, és hűvös helyen egy fél órát pihentetjük.
5.
...és forró gőzfürdőben sima krémet keverünk. Kb 5 percig keverjük a krém nem forrhat fel.
7.
A tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kb 3 mm vastagra nyújtjuk és formákat szaggatunk ki belőle.
8.
A sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kivágott formákat.
9.
Minden karikára egy teáskanál mogyorós habot rakunk. Mogyoróval díszítjük. 160°C lassan sütjük kb 30 percig.
Jó étvágyat!