Mogyorós tornyocskák
Finom puha karácsonyi aprósütemény vajas-tejszínes tésztából.
recept,recept fotó,pörkölt földimogyoró nem sózott,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
fehércsokoládé | 60 | gramm | |
finomliszt | 200 | gramm | |
finomliszt | - | ||
kakaó | 20 | gramm | |
napraforgó olaj | 1 | evőkanál | |
porcukor | 80 | gramm | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 100 | gramm | |
tejföl (14-18%) | 80 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 100 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 200 gramm • porcukor 80 gramm • tyúk tojás 1 darab • kakaó 20 gramm • tejföl (14-18%) 80 gramm • vaj 100 gramm
Egy tálba lisztet, cukrot, tojást, kakaót, tejfölt és puha vajat rakunk. Lágy nem nagyon kemény tésztát dolgozunk ki belőle. A tésztát ezután letakarjuk egy konyhai törlővel és egy órát pihentetjük.
2.
Lisztel meghintett gyúrólapon a tésztát kb 4 mm vastagra nyújtjuk ki. A tésztából három különböző méretű karikákat szaggattunk ki. Mindegyikből egyforma menyiséget szaggatunk ki.
3.
A sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kivágott formákat.
4.
8 percig 170°C fokon sütjük.
6.
Apróra ledaráljuk.
8.
napraforgó olaj 1 evőkanál
A mogyoróhoz adjuk a csokoládét, adhatunk hozzá egy pici olajat is. Jól összekeverjük.
9.
A mogyorós tölteléket habzsákba rakjuk.
10.
A karikákat a legnagyobbtól a legkisebbig összeragasztjuk a töltelékkel.Ízlés szerint meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat!