RECEPTEK

Mogyoróvajas kenyér

Mogyoróvajas kenyér

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Lágy mogyoróvajas kenyér házi kenyérsütőgépben sütve.

recept,recept fotó,mogyoróvaj,zsemlemorzsa,finomliszt,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez,Laktózmentes

Kenyér

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

200

694

gramm

kcal

kristálycukor

1

61

evőkanál

kcal

mogyoróvaj

100

648

gramm

kcal

szárított (instant) élesztő

2

40

teáskanál

kcal

½

0

teáskanál

kcal

víz

250

0

milliliter

kcal

zsemlemorzsa

100

373

gramm

kcal

 

Recept

1. 

víz 250 milliliter  mogyoróvaj 100 gramm

A dagasztó és sütőedénybe vizet öntünk, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat.

A dagasztó és sütőedénybe vizet öntünk,...

2. 

 ½ teáskanál  kristálycukor 1 evőkanál  zsemlemorzsa 100 gramm  finomliszt 200 gramm  szárított (instant) élesztő 2 teáskanál

Hozzáadunk sót, cukrot, zsemlemorzsát és lisztet. A tetejére élesztőt szórunk.

Hozzáadunk sót, cukrot, zsemlemorzsát és...

3. 

Az edényt belehelyezzük a kenyérsütőgépbe, beállítjuk, és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: 3 óra
Cipó mérete: 700g
A héja színe: közepesen sötét

4. 

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.A dagasztó lapátot kivesszük, majd a kenyeret felszeleteljük.

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni...

5. Tippünk

Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés