RECEPTEK

Nagymama málnás fánkja

Nagymama málnás fánkja

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Finom farsangi fánkok teli málnás lekvárral.

recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,finomliszt,rum,Édes ételek,Farsang

Édes ételek

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

½

9

teáskanál

kcal

finomliszt

750

2603

gramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

friss élesztő

42

43

gramm

kcal

kristálycukor

½

11

teáskanál

kcal

málna dzsem

0

??

kcal

porcukor

50

194

gramm

kcal

porcukor

0

??

kcal

repceolaj

0

??

kcal

rum

5

180

evőkanál

kcal

1

0

csipet

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

450

288

milliliter

kcal

tojássárgája

4

228

darab

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

1

37

teáskanál

kcal

 

Recept

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  finomliszt ½ teáskanál  kristálycukor ½ teáskanál  friss élesztő 42 gramm

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel...

2. 

finomliszt 750 gramm  porcukor 50 gramm  tyúk tojás 1 darab  tojássárgája 4 darab   1 csipet  rum 5 evőkanál  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter

A tálba beleszórjuk a lisztet, cukrot, tojást, tojássárgákat, sót, rumot és az elkészített kovászt. Tejet öntünk hozzá és kidolgozzuk a tésztát.

A tálba beleszórjuk a lisztet, cukrot, tojást,...

3. 

Meleg helyen letakarva hagyjuk kelni a tésztát.

Meleg helyen letakarva hagyjuk kelni a tésztát....

4. 

finomliszt  málna dzsem

A tésztát negyedekre osztjuk . Lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk az összes tésztát kb 0.8 mm vastagra. Forma segítségével karikákat szaggatunk ki belőle. A karikák felére rá rakunk egy kanál lekvárt.

A tésztát negyedekre osztjuk . Lisztel...

5. 

A másik karikával letakarjuk és a széleit megnyomkodjuk.

A másik karikával letakarjuk és a széleit...

6. 

Majd újra kiszaggatjuk a formával.

Majd újra kiszaggatjuk a formával....

7. 

repceolaj  vaj 1 teáskanál

Serpenyőben olajat egy kevés vajjal jól felmelegítünk. A fánkokat a forró olajba helyezzük...

Serpenyőben olajat egy kevés vajjal jól...

8. 

...és mindkét oldalukról kisütjük.

...és mindkét oldalukról kisütjük....

9. 

A forró fánkokat egy papírtörlőre rakjuk hogy felszívódjon a fölösleges olaj.

A forró fánkokat egy papírtörlőre rakjuk hogy...

10. 

porcukor

Miután kihűltek megszórjuk porcukorral és tálalhatjuk.

Miután kihűltek megszórjuk porcukorral és...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés