Nagymama málnás fánkja

Finom farsangi fánkok teli málnás lekvárral.
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,finomliszt,rum,Édes ételek,Farsang
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 750 2603 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
friss élesztő | 42 43 | gramm kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
málna dzsem | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 50 194 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
rum | 5 180 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 450 288 | milliliter kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 1 37 | teáskanál kcal |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • finomliszt ½ teáskanál • kristálycukor ½ teáskanál • friss élesztő 42 gramm
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2.
finomliszt 750 gramm • porcukor 50 gramm • tyúk tojás 1 darab • tojássárgája 4 darab • só 1 csipet • rum 5 evőkanál • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter
A tálba beleszórjuk a lisztet, cukrot, tojást, tojássárgákat, sót, rumot és az elkészített kovászt. Tejet öntünk hozzá és kidolgozzuk a tésztát.

3.
Meleg helyen letakarva hagyjuk kelni a tésztát.

4.
A tésztát negyedekre osztjuk . Lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk az összes tésztát kb 0.8 mm vastagra. Forma segítségével karikákat szaggatunk ki belőle. A karikák felére rá rakunk egy kanál lekvárt.

5.
A másik karikával letakarjuk és a széleit megnyomkodjuk.

6.
Majd újra kiszaggatjuk a formával.

7.
Serpenyőben olajat egy kevés vajjal jól felmelegítünk. A fánkokat a forró olajba helyezzük...

8.
...és mindkét oldalukról kisütjük.

9.
A forró fánkokat egy papírtörlőre rakjuk hogy felszívódjon a fölösleges olaj.


Jó étvágyat!