RECEPTEK

Nagymama töltött kosárkája

Nagymama töltött kosárkája

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Tradicionális karácsonyi sütemény, amely gyermekkori felejthetetlen élményeinket hozza vissza a számunkra. Ez a recept már több mint 50 éve változatlan formában létezik.

recept,recept fotó,vaj,vaj,vaj,piskóta,rum,csokoládé 85%,Kosárkák,Karácsony

Kosárkák

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

citromhéj

0

??

kcal

csokoládé 85%

100

600

gramm

kcal

kakaó

½

16

evőkanál

kcal

meggy

72

??

darab

kcal

piskóta

80

318

gramm

kcal

porcukor

160

621

gramm

kcal

rum

100

239

milliliter

kcal

rétesliszt

300

1068

gramm

kcal

saját választás szerinti lekvár

24

240

teáskanál

kcal

tojássárgája

2

114

darab

kcal

vaj

350

2569

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

vaníliacukor

20

73

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

0

??

kcal

 

Recept

1. A tészta elkészítése

rétesliszt 300 gramm  porcukor 80 gramm  vaj 200 gramm  tojássárgája 2 darab  citromhéj  vaníliacukor 20 gramm

A lisztbe porcukrot, vajat, tojássárgáját, reszelt citrom héját és vanília cukrot keverünk. Sima tésztává keverjük.

A lisztbe porcukrot, vajat, tojássárgáját,...

2. 

A tésztát formákba helyezzük.

A tésztát formákba helyezzük....

3. 

12 percig 170°C fokon sütjük.

12 percig 170°C fokon sütjük....

4. 

A kosárkákat még forrón kiborítjuk.

A kosárkákat még forrón kiborítjuk....

5. 

saját választás szerinti lekvár 24 teáskanál

A kosárkákat lekvárral,... töltjük

A kosárkákat lekvárral,... töltjük...

6. 

meggy 72 darab

... meggyel (3 db) ...

... meggyel (3 db) ......

7. Kakaós töltelék elkészítése

piskóta 80 gramm  rum 100 milliliter  vaj 150 gramm  porcukor 80 gramm  kakaó ½ evőkanál

... kakaós töltelékkel, amelyet a következő képen készítünk el: baba piskótát szétmorzsolunk, és rummal keverjük, hozzáadunk vajat, cukrot, és kakaóport. Összekeverjük.

... kakaós töltelékkel, amelyet a következő...

8. 

csokoládé 85% 100 gramm  vaj  zsírszegény tej 1,5%

A kosárkákat olvasztott csokoládéval öntjük le. Díszítésre használhatunk egy fél diót, mandulát, vagy ízlésünk szerinti díszt. A kész kosárkákat a hűtőben állni hagyjuk.

A kosárkákat olvasztott csokoládéval öntjük...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés