Nagymama töltött kosárkája

Tradicionális karácsonyi sütemény, amely gyermekkori felejthetetlen élményeinket hozza vissza a számunkra. Ez a recept már több mint 50 éve változatlan formában létezik.
recept,recept fotó,vaj,vaj,vaj,piskóta,rum,csokoládé 85%,Kosárkák,Karácsony
Kosárkák
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 0 ?? | kcal | |
csokoládé 85% | 100 600 | gramm kcal | |
kakaó | ½ 16 | evőkanál kcal | |
meggy | 72 ?? | darab kcal | |
piskóta | 80 318 | gramm kcal | |
porcukor | 160 621 | gramm kcal | |
rum | 100 239 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 300 1068 | gramm kcal | |
saját választás szerinti lekvár | 24 240 | teáskanál kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 350 2569 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 0 ?? | kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
rétesliszt 300 gramm • porcukor 80 gramm • vaj 200 gramm • tojássárgája 2 darab • citromhéj • vaníliacukor 20 gramm
A lisztbe porcukrot, vajat, tojássárgáját, reszelt citrom héját és vanília cukrot keverünk. Sima tésztává keverjük.

2.
A tésztát formákba helyezzük.

3.
12 percig 170°C fokon sütjük.

4.
A kosárkákat még forrón kiborítjuk.



7. Kakaós töltelék elkészítése
piskóta 80 gramm • rum 100 milliliter • vaj 150 gramm • porcukor 80 gramm • kakaó ½ evőkanál
... kakaós töltelékkel, amelyet a következő képen készítünk el: baba piskótát szétmorzsolunk, és rummal keverjük, hozzáadunk vajat, cukrot, és kakaóport. Összekeverjük.

8.
csokoládé 85% 100 gramm • vaj • zsírszegény tej 1,5%
A kosárkákat olvasztott csokoládéval öntjük le. Díszítésre használhatunk egy fél diót, mandulát, vagy ízlésünk szerinti díszt. A kész kosárkákat a hűtőben állni hagyjuk.

Jó étvágyat!