Nektarinos tejszínes szelet

Ünnepi nyári torta szezon gyümölcsből készítve.
recept,recept fotó,kakaó,nektarin,nektarin,habtejszín (30-33%),Torták
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
habtejszín (30-33%) | 400 1244 | milliliter kcal | |
kakaó | 60 184 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 50 181 | gramm kcal | |
mandulaszirom | 20 125 | gramm kcal | |
nektarin | 500 180 | gramm kcal | |
porcukor | 250 970 | gramm kcal | |
rétesliszt | 80 285 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 6 101 | darab kcal | |
tojássárgája | 10 570 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaníliacukor | 8 29 | gramm kcal | |
zselatin sűrítő | 50 180 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept
1. A tojássárgákat kikeverjük
tojássárgája 6 darab • porcukor 170 gramm • vaníliacukor 8 gramm
A tojássárgákat cukorral ás vaníliacukorral jól összekeverjük.

2. A száraz hozzávalók elkészítése
rétesliszt 80 gramm • kukoricakeményítő 50 gramm • kakaó 60 gramm • sütőpor 1 teáskanál
Egy tálba lemérjük a lisztet, keményítőt, hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport. Majd az egészet belekeverjük a tojássárgából készült masszába.

3. Kemény habot készítünk
tojásfehérje 6 darab • vaj • finomliszt
A tojásfehérjékből kemény habot verünk fel, amelyet aztán óvatosan belekeverünk az elkészített masszába. A tésztát ezután egy lisztel meghintet és zsiradékkal kikent torta formába öntjük ki. Kb 25 percig sütjük175 ° C.

4. A kém elkészítése
tojássárgája 4 darab • porcukor 80 gramm • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter
A krémet elkészítjük amíg a tészta megsül. A tojássárgákat cukorral jól összekeverjük majd egy kevés langyos tejet keverünk még hozzá.


6.
nektarin 300 gramm • habtejszín (30-33%) 400 milliliter
A krémhez jól összeturmixolt gyümölcsöt adunk és tejszínhabot is.

7.
A krémet alaposan összekeverjük és 20 percre a hűtőbe helyezzük.

8.
Miután a piskóta lap megsült egy órán át pihentetjük. Egy hosszú kés segítségével két részre vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel és rá helyezzük a másik lapot.

9.
mandulaszirom 20 gramm • nektarin 200 gramm
A maradék krémet rá kenjük az egész tortára, elegyenlítjük és gyümölcsökkel díszítjük. A tortát ezután megszórjuk pirított mandula szirommal. A tortát 12 órára a hűtőbe helyezzük és csak utána tálaljuk.

Jó étvágyat!