RECEPTEK

Nektarinos tejszínes szelet

Nektarinos tejszínes szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Ünnepi nyári torta szezon gyümölcsből készítve.

recept,recept fotó,kakaó,nektarin,nektarin,habtejszín (30-33%),Torták

Torták

Főzőcske

Adag

11

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

0

??

kcal

habtejszín (30-33%)

400

1244

milliliter

kcal

kakaó

60

184

gramm

kcal

kukoricakeményítő

50

181

gramm

kcal

mandulaszirom

20

125

gramm

kcal

nektarin

500

180

gramm

kcal

porcukor

250

970

gramm

kcal

rétesliszt

80

285

gramm

kcal

sütőpor

1

4

teáskanál

kcal

tojásfehérje

6

101

darab

kcal

tojássárgája

10

570

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

vaníliacukor

8

29

gramm

kcal

zselatin sűrítő

50

180

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

250

120

milliliter

kcal

 

Recept

1. A tojássárgákat kikeverjük

tojássárgája 6 darab  porcukor 170 gramm  vaníliacukor 8 gramm

A tojássárgákat cukorral ás vaníliacukorral jól összekeverjük.

A tojássárgákat cukorral ás vaníliacukorral...

2. A száraz hozzávalók elkészítése

rétesliszt 80 gramm  kukoricakeményítő 50 gramm  kakaó 60 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Egy tálba lemérjük a lisztet, keményítőt, hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport. Majd az egészet belekeverjük a tojássárgából készült masszába.

Egy tálba lemérjük a lisztet, keményítőt,...

3. Kemény habot készítünk

tojásfehérje 6 darab  vaj  finomliszt

A tojásfehérjékből kemény habot verünk fel, amelyet aztán óvatosan belekeverünk az elkészített masszába. A tésztát ezután egy lisztel meghintet és zsiradékkal kikent torta formába öntjük ki. Kb 25 percig sütjük175 ° C.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk fel,...

4. A kém elkészítése

tojássárgája 4 darab  porcukor 80 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter

A krémet elkészítjük amíg a tészta megsül. A tojássárgákat cukorral jól összekeverjük majd egy kevés langyos tejet keverünk még hozzá.

A krémet elkészítjük amíg a tészta megsül....

5. 

zselatin sűrítő 50 gramm

Forró vízfürdőben jól összekeverjük. Majd utána hozzáadjuk a zselatint.

Forró vízfürdőben jól összekeverjük. Majd...

6. 

nektarin 300 gramm  habtejszín (30-33%) 400 milliliter

A krémhez jól összeturmixolt gyümölcsöt adunk és tejszínhabot is.

A krémhez jól összeturmixolt gyümölcsöt...

7. 

A krémet alaposan összekeverjük és 20 percre a hűtőbe helyezzük.

A krémet alaposan összekeverjük és 20 percre...

8. 

Miután a piskóta lap megsült egy órán át pihentetjük. Egy hosszú kés segítségével két részre vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel és rá helyezzük a másik lapot.

Miután a piskóta lap megsült egy órán át...

9. 

mandulaszirom 20 gramm  nektarin 200 gramm

A maradék krémet rá kenjük az egész tortára, elegyenlítjük és gyümölcsökkel díszítjük. A tortát ezután megszórjuk pirított mandula szirommal. A tortát 12 órára a hűtőbe helyezzük és csak utána tálaljuk.

A maradék krémet rá kenjük az egész tortára,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés