Nem kelt joghurtos fánk

Lágy joghurtos fánk, kovász nélkül. Ízük olyan, mint a hagyományos horvát fritule.
recept,recept fotó,natúr joghurt,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
kristálycukor | 3 181 | evőkanál kcal | |
mazsola | 70 199 | gramm kcal | |
natúr joghurt | 150 101 | gramm kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
rum | 2 72 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vanília aroma | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
natúr joghurt 150 gramm • só • vanília aroma • rum 2 evőkanál
Adjunk hozzá joghurtot, csipetnyi sót, három csepp vanília aromát és rumot. Mindent együtt keverjünk össze.


4.
mazsola 70 gramm
Végül hozzáadjuk a mazsolát, és mindent alaposan összekeverünk. Hagyjuk a tésztát 10 percig pihenni.

5.
Mélyebb serpenyőben melegítsük fel az olajat. Egy evőkanál segítségével az olajba rakjunk bele kis tészta kupacokat. Lassan sütjük mindkét oldalról.

6.
Vegyük ki az olajból a fánkokat és papírtörlőre rakva távolítsuk el róluk a felesleges zsírt.

Jó étvágyat!