Nem kelt tésztás kenyér zabpehelyből
Fogyókúrázik, vagy csak kedveli az ízét? Mindenképpen egyszerűen és gyorsan el tudjuk készíteni.
recept,recept fotó,zabpehely,Kenyér
Kenyér
kategóriak
Kenyér ›
Hozzávalók
Hozzávalók
szárított fokhagyma | 1 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
sütőpor | 12 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
túró, zsírszegény | 50 | gramm | |
víz | 250 | milliliter | |
zabpehely | 250 | gramm |
Recept
1.
zabpehely 250 gramm • víz 250 milliliter
A zabpelyhet vízbe szórjuk, és megkeverjük, majd 30 percig állni hagyjuk.
2.
tyúk tojás 2 darab • túró, zsírszegény 50 gramm • só 1 teáskanál • szárított fokhagyma 1 teáskanál • sütőpor 12 gramm
A tojássárgáját hozzáadjuk a zabpehelyhez, majd hozzáadjuk a túrót, sót és a szárított foghagymát. Majd végül óvatosan belekeverjük a sütőport és a fehérjéből készített habot.
3.
A tésztát zsiradékkal kikent és liszttel meghintett formába öntjük. 180 Celsius fokon 60 percig sütjük.
Jó étvágyat!