Női szeszély
A hagyományos női szeszélyes sütemény vajas kelt tésztából, barack lekvárral és édes tojásfehérjehabbal. A kalács könnyen elkészíthető és nagyon finom.
recept,recept fotó,friss élesztő,tojásfehérje,sárgabarack dzsem,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 60 | gramm | |
finomliszt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 350 | gramm | |
friss élesztő | 30 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
porcukor | 2020 | gramm | |
sárgabarack dzsem | 300 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 60 | milliliter | |
tojásfehérje | 8 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 150 | gramm |
Recept
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 60 milliliter • kristálycukor 1 teáskanál • finomliszt 1 teáskanál • friss élesztő 30 gramm
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.
4.
tojássárgája 4 darab • porcukor 20 gramm • só 1 csipet • finomliszt 350 gramm
Tegyük a fenti összetevőket egy tálba, és adjuk hozzá az élesztőt és a kihűlt vajat.
5.
Kidolgozzuk a tésztát, és egy nagyobb sütőpapírral bélelt sótőlapra (42x38 cm) tesszük.
6.
A tésztát egyenletesen nyújtjuk ki a tepsire, vagy nyomjuk szét a kezünkkel. Hagyjuk meleg helyen 15 percig kelni.
7.
tojásfehérje 8 darab • porcukor 2000 gramm
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük a cukrot.
8.
sárgabarack dzsem 300 gramm
A tésztára lekvárt teszünk, a tetején pedig egyenletesen eloszlatjuk a fehérje habot.
9.
Megszórjuk dióval.
10.
18 percig 180°C fokon sütjük.
11.
Miután kihűl felszeleteljük.
Jó étvágyat!