Nutellás cheesecake
A világban mindenhol népszerű cheesecake csokoládés-mogyorós krémmel.
recept,recept fotó,mascarpone,mogyorós-kakaó krém,mogyorós-kakaó krém,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 100 | milliliter | |
kakaó | 1 | evőkanál | |
kristálycukor | 70 | gramm | |
mascarpone | 250 | gramm | |
mogyorós-kakaó krém | 275 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
túró, lágy | 250 | gramm | |
vaj | 90 | gramm | |
vaj | 1 | evőkanál | |
vajas száraz keksz | 150 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | csomag | |
vaníliás puding -por | 1 | evőkanál |
Recept
1. A tészta elkészítése
vajas száraz keksz 150 gramm
Háztartási kekszet konyhai robot , vagy gyúrófa segítségével apróra darálunk.
3.
A masszát kerek formákba nyomjuk, és elegyengetjük.
4. A töltelék elkészítése
tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 70 gramm
A tojást először cukorral keverjük ki.
5.
túró, lágy 250 gramm • mascarpone 250 gramm • vaníliás puding -por 1 evőkanál • vaníliacukor 1 csomag • mogyorós-kakaó krém 175 gramm
Hozzáadunk túrót, mascarpone sajtot, és puding port. Az egészet jól megkeverjük, és két felé osztjuk. Az egyik felébe vaníliacukrot keverünk, a másikba Nutellát.
6.
A tésztára először a fehér túrós-vaníliás krémet öntjük, majd utána a nutellás krémet. A tetejét elegyengetjük.
7.
Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 40 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
8. A máz elkészítése
mogyorós-kakaó krém 100 gramm • habtejszín (30-33%) 100 milliliter • vaj 1 evőkanál
Nutellát vajjal, és tejszínnel felmelegítünk és szétkeverünk.
9.
Az így elkészített mázzal leöntjük a kész süteményt.
Jó étvágyat!