Nyári kacsasült zöldségsalátával
Finom kacsa egyszerűen megsütve, friss nyári zöldségsalátával. Próbálja ki ön is, kiváló.
recept,recept fotó,kacsa,Kacsahús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Kacsahús
Hozzávalók
Hozzávalók
kacsa | 2200 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
só | 3 | teáskanál | |
víz | 100 | milliliter | |
Ízletes zöldségsaláta recept | - |
Recept
1.
kacsa 2200 gramm • só 3 teáskanál • víz 100 milliliter
A friss kacsát alaposan megmossuk. Kívülről és belülről is megsózzuk. Egy mélyebb sütőtálba helyezzük, felöntjük vízzel, letakarjuk és egy órán keresztül sütjük 200 °C. Egy óra után a kacsát megfordítjuk, újra letakarjuk és megint egy órán át sütjük. Amíg a kacsánk sül elkészíthetjük a salátát.
2.
piros paprika, őrölt 1 teáskanál
A kacsát kivesszük a sütőből. Egy kevés lében amiben a kacsa sült piros őrölt paprikát keverünk szét. Majd ezzel megkenjük a kacsa bőrét és újra a sütőbe helyezzük, ez alkalommal viszont nem fedjük le a sütőtálat. 250°C hagyjuk 15 percig sülni a húst.
3.
A kacsát újra kivesszük, megfordítjuk megkenjük a másik oldalát is a paprikával és újra sütni tesszük. Miután a kacsánk megsült egy munka lapra rakjuk és hagyjuk egy kicsit kihűlni. Egy baromfi vágó ollóval felszeleteljük. A kacsa szeletelését megtalálhatják a https://www.szakácsreceptek.hu/recept/sült - kacsa-legegyszerűbb-módja-az elkészítésének">tu.
4.
Káposztából, uborkából, paradicsomból, répából és friss hagymából elkészítjük a nyári saláta receptjét. Nagyon finom és a legjobb köret a húsokhoz a nyári hónapokban.
Jó étvágyat!